Ravelry

Ravelry is de naam van een Amerikaanse website waar je als breier niet omheen kunt – en ook niet omheen wílt…! Het is een soort ‘social network’ rondom breien en haken, waar mensen (4 miljoen mensen!) ruimhartig met elkaar delen: patronen, garens, tips, ervaringen, projecten en evenementen.

Bijzonder is de zeer professionele structuur van de website, waardoor je heel gericht kunt zoeken naar datgene waar je naar zoekt. (In mijn geval zijn dat vaak ‘mooie patronen’ om te breien) Je kunt zoeken op stekenverhouding, op maat, op gebruikte breitechnieken, … je kunt het zo gek niet bedenken.

Hieronder zie je hoe het eruit ziet, als je zoekt voor “breien”, op “naalddikte 4 mm”, “met foto”, “streepjes”, voor “volwassenen”, “dames”, en met een “Nederlandstalig patroon”

Afbeelding 51

Vergeet niet dat je ook met een Engelstalig patroon aan de slag kunt gaan. Want ik help je graag met het vertalen van een Engels patroon naar het Nederlands… Engels breipatroon vertalen

Om zelf rond te kunnen kijken op deze website, moet je je de eerste keer even ‘aanmelden’. Hiervoor heb je een email-adres, accountnaam en een wachtwoord nodig.

Heel veel plezier op Ravelry!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *