Vest met ajoursteek en overslag

Ik kreeg laatst een tas vol mooie donkergrijs-groene wol van mijn moeder. Jaren geleden had ze die gekocht om een jurk voor mij van te breien. Maar, zoals dat soms gaat met plannen, was het er nooit van gekomen. : )

Een goede aanleiding om uitgebreid op Ravelry te zoeken naar geschikte patronen voor deze wol. En toen zag ik dit schitterende patroon voor een vest “Fuse” van Veronik Avery. Ik vind de overslag heel mooi met de sluiting achter in de nek. Het lijkt een vest dat je heel makkelijk even aanschiet, maar dat door de mooie hals en het ajourpatroon tegelijkertijd écht mooi is.

Fuse overslag vest

14 maart 2014
Wat een leuk patroon om te breien! Prachtige bies. Verkorte toeren. Stoere ajoursteek. Ik heb de panden gebreid tot de oksels en ben nu met de eerste mouw bezig.

3 april 2014
Het vest is helemaal af. De losse eindjes heb ik zelfs al weggestoken. Nu alleen nog nat maken, opspannen en in de vorm laten drogen. Oh ja, en dan nog even 3 knoopjes plus knoopsgaten eraan.

8 Comments

    1. Lara

      Hallo Wilma, Het patroon is inderdaad geschreven in het Engels. Ik kan er een vertaling van maken, maar door de complexiteit van het patroon is dat een behoorlijke klus. Ik vraag daar dan 25 euro voor. Laat me graag horen of dat interessant voor je is? Lieve groet, Lara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *