Stricka breipatroon rekenhulp

Het ontcijferen van breipatronen blijkt steeds weer een enorm struikelblok voor breiers te zijn. Onze hersens kraken, we pakken er pen en papier bij, tekenen het uit in schema’s, maken berekeningen. Allemaal om maar te achterhalen wat we nou toch precíes moeten doen???

Eén van de meest complexe onderdelen van een breipatronen is het deel waarin wordt aangegeven hoe je een vorm in je breiwerk moet maken. Dat kan de vorm van de taille zijn, of die van de armsgaten, of de vorm van een mouw. De instructies hiervoor worden meestal heel beknopt beschreven. Ze staan bovendien vaak vol met afkortingen. Oh, en er staan soms meerdere aanwijzingen gegeven, voor verschillende maten. Pwoeah…!?
Ze doen mij vaak denken aan wiskundige formules, inclusief de bijbehorende onrust die daarbij hoort. WÁT STAAT ER NOU EIGENLIJK PRECIES?!

Met veel genoegen schreef ik in de afgelopen jaren honderden van deze instructies uit in naald-voor-naald beschrijvingen voor mensen die daarom vroegen. Zodat ze niets zelf hoeven te bedenken of uit te pluizen, maar gewoon precies weten wat ze moeten breien. Voor heel veel mensen een verademing!

Omdat het best een tijdrovende klus is & we toch zoveel mogelijk mensen op weg willen helpen met hún eigen breipatroon, hebben we met een programmeur samengewerkt om speciaal hiervoor een ‘app’ te maken. En dat is gelukt!
Nu is er de Stricka breipatroon rekenhulp en die doet precies wat ik altijd handmatig deed: Complexe instructies voor het vormbreien omzetten in leesbare breipatronen, met naald-voor-naald beschrijvingen!

>>     eenvoudig invoeren van gegevens
>>     in 1 druk op de knop een leesbaar breipatroon
>>     instructies naald-voor-naald uitgeschreven
>>     zodat je precies weet wat je wanneer moet doen

Wil jij deze handige tool gebruiken om je eigen breipatroon mee te ontcijferen? Dat kan! Voor de prijs van een kopje koffie (€2,50) kun je direct en onbeperkt gebruik maken van deze allereerste versie.

Klik HIER om de Stricka rekenhulp uit te proberen, zodat je meteen weet wat je eraan hebt!

======================================================================================

Hier volgt een voorbeeld, om te laten zien wat de rekenhulp doet:

Stel dat je breipatroon een instructie geeft zoals op de foto bovenaan dit artikel:
“50 (55) s. opzetten. Aan weersz. voor de schuine mouwranden in de 9e nld. vanaf de opzet 1 s. meerd., dan in elke 8e nld. 3x 1 s. en in elke 6e nld. nog 11x 1 s. meerd. = 80 (85) s.”

Dan is dit de manier waarop je deze informatie in de rekenhulp invoert (voor de kleinste maat):

Wanneer je nu op de knop “Maak een leesbaar breipatroon!” klikt, krijg je deze naald-voor-naald instructies:

======================================================================================

Lijkt jou dit ook handig??? Klik HIER om de Stricka rekenhulp te gebruiken. Voor 2,50 euro kun je de rekenhulp onbeperkt & voor al je patronen gebruiken.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *