Last Season

“Last Season” (maart 2014) is de naam van een prachtig project van directors & kunstenaars Lernert & Sander, waarin ze gebreide kledingstukken uit de collectie van het voorgaand modeseizoen ontrafelen en terug opwinden tot bollen wol. Het zijn chique items van modemerken als Céline, Chloé, Jil Sander en Prada. Ze maken zo plaats voor de kledingcollectie van het volgende seizoen.
Het project is uitgevoerd in opdracht van de kledingwinkel Kiki Niesten in Maastricht in verband met de kunstbeurs TEFAF, waaraan deze modezaak altijd een artistieke bijdrage levert.

 

Last Season uitgehaalde truien

 

Een werkstuk uithalen vindt volgens mij geen enkele breister een leuke klus – het betekent meestal dat er iets fout is gegaan en opnieuw gebreit zal moeten worden – , maar in dit geval jeuken mijn handen om mee te doen!

 

Het is een prachtig gezicht, De presentatie van het kledingstuk en dan de bol wol. Zo ziet een trui van het merk Chloé eruit:
Chloë trui uitgehaald

En dit is een trui uit de collectie van Prada:
Prada trui uitgehaald

 

Lernert & Sander maken trouwens nog veel meer prachtig werk dat niets met breien van doen heeft. Klik hier voor de website.

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *